2022. aug 16.

L7 - Bricks Are Heavy (1992) - punk

írta: Zelmo
L7 - Bricks Are Heavy (1992) - punk

l7.jpg

Borzasztóan csalódott voltam, amikor a Metal Hammer Rock Magazin "Hangpróba" rovatában 1992-ben olyan gyenge helyezést ért el az L7 zenekar Bricks Are Heavy című lemeze. A pontszámra pontosan nem emlékszem, csak annyi maradt meg bennem, hogy kezdetleges riffek, vérszegény próbálkozások, ilyesmi. Ott tanyázott valahol a 15-ös lista alsó mezőnyében, a szerkesztőségben mondhatni semmilyen jelentőséget nem tulajdonítottak neki. Most akkor mit csináljak, - mondtam magamban- ha én meg már fújom az egész lemezt? Két hete vettem a kazettát, folyamatosan hallgattam, óriási kedvencem lett pillanatok alatt.

Akkoriban nem egészen úgy volt, mint manapság, hogy hülye a kritikus, és kész. Vívódtam kissé, mert sokat adtam a Metal Hammeres arcok véleményére, de akármennyire is vizsgáltam felül a dolgot, ezek a nóták már ott pörögtek bennem, szóval az egyéni ízlésem győzedelmeskedett a szakértői állásponttal szemben. Ma is azt mondom, az újkori punk rock egyik legszebb dalgyűjteménye ez. Kiváló ötvözete a Nirvana által kitaposott búskomor riffeknek, és a laza, ugrálós punk rock dallamoknak.

Semmilyen fotót nem kaptam a kazettához, ez valami kalóznyomás volt, így az nem volt számomra teljesen tiszta, hogy full csajokból álló bandáról van szó, bár erősen gyanús volt, hogy így van. A dobos személyére vonatkozóan inkább férfiembert tippeltem, mert nők nem szoktak ennyire pörgősen dobolni, de aztán kiderült, hogy Demetra Plakas szintén a gyengébbik nemhez tartozik. Az MTV hamarosan bemutatta a Pretend Were Dead videóját, és akkor már konkrétabb képet kaptam a gárdáról.

dnicvz2v4aaqkld.jpg

Ami azt illeti nem lettem a rajongójuk, talán mert a zenei sajtó nem tolta őket, talán más okból fogva, nem tudom, az utóbbi időben eltávolodtam tőlük, sejtelmem sincs milyenek a későbbi lemezeik, de ezt nemrégiben meghallgattam, és csont nélkül hozta a formáját. Nagyon pimasz, nyegle, minden pózt nélkülöző, őszinte zene, olyasmi, amihez nem kell sok tudás, vagy gyakorlás, csak kellő önbizalom és laza kiállás, a többi megy magától. Nekik volt mindezekből, ez tény. 8/10

Kiadó: Slash  Tagok: Donita Sparks - gitár/ének,  Suzi Gardner - gitár/ének, Jennifer Finch - basszus/ének, Demetra Plakas - dob

Figyelem, a következő videó 18+os tartalom!

Szólj hozzá

1992 Punk Rock Grunge