2024. júl 07.

The Operators - Self-Titled Second Album (2024)

írta: Zelmo
The Operators - Self-Titled Second Album (2024)

op.jpg

Hát akkor hallgassunk egy kis zenét! És ha már nyár, akkor könnyed kis jópofa lazaság: amerikai ska-punk Indianapolisból! Mégpedig a hét tagot számláló The Operators jóvoltából, akik második lemezüket készítették el éppen. Ebből a hét muzsikusból három fúvós, szóval kivágják a rezet szépen, azaz tolják nekünk a rezet ezerrel. Hozzá adott egy tűzrőlpattant énekesnő, természetesen pepitában és kész is a jamaikai koktél a la’ Operators. Nem is kell ennél különlegesebb hűsítő a pálmafák árnyékában, jólfésült urak és hölgyek erdejében.

Mondjuk a ska-punk megjelölésből a második részt nyugodtan elhagyhatjuk, mert élőben talán karcolnak a srácok, a lemezanyag nagyjából annyira punk mint a Morcheeba, vagy a Thievery Corporation, viszont mint említettem legalább kisimítja a ráncokat, az sem elhanyagolandó! Azt nem merném állítani, hogy hatalmasat robbantanak vele, ám érzésem szerint nem ez volt a szándék. Zenés-táncos udvari- vagy kerti összejövetelek tökéletes háttérzenéje ez, inkább kisebb kocsmák színpadán mutat jól, mint fesztiválpódiumokon. (Ennek mond ellent az alábbi plakát :)

okk_2.jpg

Nincs kifejezetten kiugró slágerük, vagy megjegyezhető dallamuk, azonban minden szám kellemes, fülnek barátságos. Megbízható színvonalon hoztak 11 dúdolható, táncolható tételt, nem többet és nem kevesebbet. Mindez arra elég, hogy a korábban megjelent Leave The Light On című bemutatkozó lemezükre is rákeressek, és az sem okozott csalódást. Bár személy szerint a szigorúbb hangvételű rockzenére vagyok vevő, néha kell ilyen is. Abszolút fogyasztható kis anyag!  7/10

Szólj hozzá

2024 Ska/Reggae