2022. ápr 16.

Tribe After Tribe - Pearls Before Swine (1997)

írta: Zelmo
Tribe After Tribe - Pearls Before Swine (1997)

r-2248570-1272240142.jpg

Mára nagyon kevés CD lemez van a gyűjteményemben, mivel lejátszóm sincs ezekhez. Néhányat még ereklyeként őrzök. Ez az egyik. A Tribe After Tribe negyedik nagylemeze. A felállás változott egy kicsit: az afrikai dobok maradtak, de beszállt Doug Pinnick, a King’s X-ből, aki irgalmatlan nagy basszer, hozzá csontos, kísértetiesen vékony alak, Joey Vera az Armoured Saint basszusgitárosa, és Jeff Ament is a Pearl Jamből, plusz még egy sor ütőhangszeres, és egy háttérénekes hölgy, Janet Robin személyében. Ami pedig az irányvonalat illeti, jóval szigorúbb, fémesebb lett a hangzás.

Talán a sok közreműködő miatt, de ez lett a Tribe legsokoldalúbb lemeze, az energikus zúzások mellett megjelenik egy flamenco ízű, akusztikus gitárokkal megtámogatott darab (Senor), és számos basszusvonalon robogó remek tétel (Lazarus, Murder On the Lee Shore, Uh Oh). A színvonal egyenletes, az egész lemezen nincs egyetlen gyenge szám sem. A szólók izmosabbak, a dalok szerkezete sokrétű, a témák egyediek, szóval ott mozog ez is a spiccen. Zavarba ejtő sokoldalúság, és szokatlan eredetiség. Talán ezért nem robbantak, talán ezért nem lett belőlük nagy attrakció. Esetleg egy videoklip hasznos lett volna, mert a sztár-közreműködők miatt megkapta a lemez a figyelmet, legalábbis az érdeklődés szintjén, de sajnos a Bullet Proof Records nem látott bennük akkora fantáziát. 

Nagy kár. Egy biztos, jóval többre lenne hivatott Robbi Robb, mint hogy alig fellehető lemezek boldog tulajdonosa legyen, de ő tudja mit csinál, és alighanem igaza van. Aki akarja, megtalálja ezeket a kincseket, és aki érti is a zenét, nem csupán hallgatja, az nagyra tartja őket.   10/10

Szólj hozzá

1997 Hardcore Heavy Metal Hard Rock Tízpontos!