2022. ápr 21.

The Koffin Kats - Our Way & The Highway (2012)

írta: Zelmo
The Koffin Kats - Our Way & The Highway (2012)

r-3335267-1326271575.jpg

A Koporsómacskák egy imádnivaló  psychobilly trió, mely Detroit környékén alakult, egészen pontosan a tőle nyugatra fekvő Garden Cityben. 2003 óta nyomatják a sötét tónusú rockabilly muzsikát bőgő, dob, gitár felállásban. Elvis óta nem akadt senki, aki ennyire felszabadultan, mondhatni padlógázzal tolná a rock’n rollt. A nevekkel nem sokra megyünk, de a rend kedvéért: E-Ball – dob, Vic Victor – bőgő, ének,  Tommy Koffin - gitár  ( Nos, mondtam…)

Az évek során nem kevesebb mint 9 remekbe szabott nagylemezt adtak ki, ezek közül talán a legjobb a hatodik, az  Our Way & The Highway. Ezen még önmagukhoz képest is kimagasló lelkesedéssel, kirobbanó jókedvvel és kiapadhatatlan energiával támadnak. A bizonyíték? Elég megtekinteni az alábbi videót, szem nem marad szárazon, oly mocskosan odateszik magukat.

Azonnal elragad bennünket a mélyen búgó énekhang; az erre illeszkedő csordavokál, és a reszelős gitárszólamok elegye.Valahol félúton vannak a punk rock és a még éppen táncolható rock’n roll között. Nincs az az Offspring vagy Green Day album, amely felér ezzel a kiadvánnyal, komolyan mondom. Bár egy-egy nótával talán ezek a bandák is megközelítik a Koffin Kats színvonalát, túllépni soha nem tudták, és nem is fogják. Ámen.  9/10

Szólj hozzá

2012 Punk Rock Rockabilly