2022. ápr 24.

Surf Through Death - II. (2022)

írta: Zelmo
Surf Through Death - II. (2022)

a1094365410_16.jpg

Phoenix, Arizona. Hosszú, forró nyarak, sivatagi katlan, kaktuszok és kőtenger… Naná, hogy egy stoner banda lemezének bemutatása következik, hiszen oly ritka a mai világban az ilyen… Na jó, ez csak vicc volt! Kyuss, C.O.C, Clutch jellegű zenekar a Surf Through Death, és mint a cím is jelzi, most jelent meg a második nagylemezük. Az első a Surf Through Death volt 2020-ban. A muzsika koszos, lebegtetős, fuzz pedálos rock, erősen kacsingat a grunge irányába.

A múltidéző trió tagjai: Mike Upsahl - basszus, ének, Chan Schulman – gitár és Shane Ocell dobok. Nem váltják meg a világot ezzel a lemezzel, de valami azt súgja, nem is áll szándékukban ilyesmi. Kissé nyeglén, mondhatni nyafogós hangnemben fogant refrének követik egymást a dalokban, az énekes nem erőlteti a hosszan kitartott hangokat, azaz a valódi oroszlánbőgést, de nem is nevezhető jellegtelen nyuszinak, inkább valahol a kettő között helyezkedik el.

A nóták meglehetősen egységesek, ami ugyanakkor azt is jelenti, hogy kevés bennük a váratlan fordulat, az igazán meglepő zenei elem. Mit szépítsük, 20 perc után bealudtam rajta… Talán más több sikerrel jár… 6/10

Szólj hozzá

2022 Stoner Rock