2022. júl 09.

The Heroine - Out For Blood

írta: Zelmo
The Heroine - Out For Blood

ab67616d00001e02814e2c3d7703becac50f18a4.jpg

Némelyik zenekar akkora öngólokat lő a komolyan vehetetlen lemezborítóival, hogy kész csoda, ha egyáltalán valaki ad egy esélyt a muzsikának. Ez szóról szóra igaz a San Antonio (Texas) illetőségű The Heroine zenekarra, akiknek mellesleg a nevük is iszonyú. (A hősnő) Főleg, hogy egy szál fehérszemély nincs a gárdában, csak öt züllött, szakállas, betörőképű muksó. Közülük ránézésre egyik sem egy Jean D’Arc, és a hangjuk sem éppen természetfeletti. Mindegy. Zenélni azt tudnak. De még hogy! Gyönyörűen tolják a mocskos rockot, félúton a The Wildhearts és az AC/DC között. További hatások: Great White, Badlands, Junkyard. Van egy oldtimer hangulata, az biztos!

Kellemesen megidézik az aranykort, csak azt szeretném megfejteni, miként jön ehhez az eszement riffekkel támadó jópofa bulibandához a vérre szomjazó indián leányka, aki a sebzett cowboy fölé nem éppen egy aggódó nővér tekintetével hajol? Ezt csak az tudja, aki kitalálta… Szóval a muzsika simán megállná a helyét bármelyik fesztivál színpadán, nagyszerűen be tudná indítani a tömeget, van potenciál a csapatban, de komoly áttörésről esetükben még nem beszélhetünk, mert ettől a texasiak még messze vannak. Nagyon kis halak jelenleg a kortárs zenei színtéren, ám ez bármikor változhat.

 A zene jó, a fazonra még gyúrni kellene. A klasszikus metal/hard rock korszakban ez a fajta muzsika nem szólhatott fejkendők, western csizmák és csinos videoklip-hölgyek nélkül, náluk ezek a külsőségek eltünedeztek, pedig ahogy egyik felvételük hirdeti: We Like To Party. Csak a zene adja vissza ezt a féktelen, élvhajhász életstílust, de az hibátlanul, van bőven válogatni való sláger.

Személyes favoritom a Somebody. Ebben a dán D.A.D szellemisége keveredik a gyerekkórussal, és a fergetegesen huhukázó kocsmacimborákkal, olyan mintha a Hooligans Hollydayről maradt volna le. De ott van még a They Call Me című meglehetősen fogós kis nóta, és a Hwy 16, ami talán a leggyorsabb tempójú tétel, nagyon szépen remegteti a hangfalakat, a szóló pedig durván állat a végén. Erről beugrott, kire is hasonlítanak zeneileg a legjobban: Monster Magnet. Mínusz southern feeling, bár ezt nem maxolják ki teljesen, megtagadni sem tudják texasi vérüket. Ha egy kicsit jobban odafigyelne magára ez a társaság, akkora tábora lehetne, hogy na… De attól tartok maradnak local hero státuszban, mint eddig. Kár értük, bár ők valószínűleg nem bánják.  8/10

Szólj hozzá

2022 RockNRoll