2024. jan 03.

Temporal Driver - A Treatise Of Sorcery (2024)

írta: Zelmo
Temporal Driver - A Treatise Of Sorcery (2024)

temporal_driver.jpg

Nem gondoltam volna, hogy az év első izgalmas lemezmegjelenésére nem kell hónapokat várni, hiszen a január általában a lázas stúdiómunkálatok időszaka, de meglepő módon már az év első napján kaptunk egy érdekességet. A Temporal Driver nevű négyes súlyos minőségi muzsikát szállított le egyenesen Denverből. Jó ízléssel összerakott vegyes felvágottat készítettek, aminek az alapja doom metal, azonban ezt az alapot alaposan átformálták. A Pink Floyd-szerű hipnotikus szövegmondást death metalos hörgésekkel, pszichedelikus lebegtetéssel teszik változatossá. Remek kezdése ez 2024-nek.

Már magában az ének sokszínűsége különlegessé teszi a lemezt. Könnyedén ugranak át a dallamos rockból a legsúlyosabb őrlésbe, amit még inkább tetéz, hogy hárman is magukhoz ragadják a mikrofont. A szólógitáros Adam, a ritmusgitáros Paul, és a basszer is énekel, akinek a neve szintén Paul. Csak a dobos Alex hangja nem hallható a kiadványon. A négyesnek ez az első lemeze, és a története sem nyúlik vissza messze az időben, mondhatni fiatal társaságról beszélünk, még ha a zenészek életkora ezt nem is tükrözi. A zenekar fbook oldala mindössze egy éves. Ehhez képest ez egy kifejezetten érett, mesterien megszerkesztett lemez.

banda.jpg

Akár a lemezt nyitó Enter: Hototo című nótát, akár bármelyik másik darabot vesszük elő, ugyanaz a jóleső érzés jelentkezik: tudnak zenélni! Persze zenélni sokan tudnak, csak nem ilyen színvonalon. A legfőbb buktatókat szépen kikerülik, nem kiszámítható a zenei folyamat, minden dal hoz valami újat, valami érdekeset. Igaz, ami igaz – nem vitték túlzásba. Mindössze hat felvétel alkotja az albumot, szűk 40 percben, de ezek között igazi slágernóta is akad. A Ms. Callin (Be Mine) egyfajta pszichedelikus rockhimnusz, bár nem a banda jellemző arcát mutatja, azaz kevésbé morcos, kevésbé sötét tónusú dal, mégis kiemelkedik a többi közül.

Kár, hogy a gitárszólót szinte egy az egyben lenyúlták egyik kedvenc lemezemről… De ezt hagyjuk. Legalább jó zenéket hallgatnak. Nem akarom őket kritizálni, ha már ennyire lendületes kezdést adtak ennek az évnek. Remélem ennél nem is kapunk sokkal gyengébb lemezeket, és akkor eljön a paradicsom. Nos, majd ezt még meglátjuk, de ebben a csapatban minden adott ahhoz, hogy rövid időn belül komoly nevet szerezzenek maguknak a nemzetközi színtéren.    8/10

Szólj hozzá

2024 Doom Stoner Rock