2022. ápr 19.

Carson - The Wilful Pursuit Of Ignorance (2022)

írta: Zelmo
Carson - The Wilful Pursuit Of Ignorance (2022)

a3411393944_10.jpg

Nos, melyik film kulcsfigurája volt Bill Carson? Kapásból nekem sem ugrott be, honnan kölcsönözte a svájci trió a nevét, szerencsére a honlapjuk kisegített ebben. A stoner rockban utazó banda nagylemeze eddig az év egyik legszebb meglepetése: egyszerre kemény és dallamos, kidolgozott és lendületes, igazán figyelemre méltó darab. A 2017-es bemutatkozó album, a Drown The Witness eddig elkerült valamiképpen, egészen bizonyosan utána fogok nézni, mert ez az új album nagyon tetszik.

Szép tiszta, szélsőségektől mentes, mégis erőteljes ének, fémes gitárszólamok, gyakran magára maradó, izmos basszusvonal. Sajnos a dob hangzása kissé gyatra, erre fordíthattak volna több figyelmet, ha már minden más annyira aprólékosan kidolgozott. Vannak, akik kedvelik, ha tompán puffognak a dobok, ízlés dolga, nekem jobban bejön, ha minden csilingel és dübörög, manapság egy jobb punk bandában is megdörren a cucc. Ám ez minden kivetnivaló, a számok gyorsan pörögnek egymás után, észre sem vesszük, úgy elröppen a játékidő.

Nehezen tudnék elsőre kedvencet megnevezni, meglehetősen egyenletes a színvonal, talán a második nóta, a The Last Laugh emelhető ki dallamos vokálja miatt, bár végeredményben az összes számban dallamos a vokál, mely szerencsére mellőzi a szirupos vonásokat. Próbálnám hasonlítani az énekes orgánumát valamelyik ismert énekeséhez – ha tudnám – mert elég egyedi, hirtelenjében nem jut eszembe senki.

A zenéről annál inkább: a Black Sabbath – egyértelmű, Thin Lizzy, Uriah Heep – szóval inkább a brit vonal, mintsem az amerikai. Olyanoknak fog bejönni, akik azt a fajta finomabbra hangolt, kevésbé durva, kevésbé szélsőséges rock muzsikát kedvelik, ami ugyanakkor még nem rádiórock kategória.

A zenekar tagjai: Kieran-Mortimer Jones – gitár, ének, Jan Kurmann – basszusgitár, Elina Willener – dob Minden egyéb információ – így a Carson név megfejtése is – a hivatalos honlapon megtalálható a turnédátumokkal, videoklipekkel együtt.      https://www.carsonband.com/     8/10

Szólj hozzá

2022 Stoner Rock