2022. júl 09.

The Boneshakers - Off The Cuff (2022)

írta: Zelmo
The Boneshakers - Off The Cuff (2022)

bs-promo-facebook-1-1-1493x1536.jpg

Amikor a Kölnben állomásozó The Boneshakers énekesnőjét az alábbi videóban megpillantottam, nagyjából azt éreztem, amit Fülig Jimmy, amikor először találkozott a Vakapád nevű gőzös csinos kapitányával, bizonyos Kalóz Pepivel. Majd amikor a hölgy megszólalt, máris árnyalódott kicsit a kép, mert szomorúan kellett megállapítanom, hangja az nem sok van. Igaz, nem is kevés, csak hát az ember minimum egy Nina Simonét vár, mert ez már csak egy ilyen világ, a legjobbaknál is legjobbak tesznek csak szert komoly népszerűségre. Hogy mi lesz e rockabilly trió sorsa nem tudom, mindenesetre a bemutatkozó lemezük ígéretes. Állítólag csupa saját szerzemény szerepel itt (nehéz lenne lenyomozni) de ami a számcímeket illeti, nekem egy sem ismerős.

All Alone In East Cologne – ezt biztosan ők írták, és nagyon kellemes dal! Érzelemgazdag kocsmakeringő, amitől a legszőrösebb szívű (és melllkasú) kölni tengerészek is elérzékenyülnek, majd kellő hőfokon fogyasztják el hűsítő italjaikat. És van még Take Me Back In Time (a dalocska hallatán már repülünk is 1953-ba) meg Bad Cat Bad Luck, és csodásan pihentető mindegyik. Pedig ez elvileg egy kis vendéglátóipari formáció, akik nem tűztek ki maguk elé nagy célokat, és mégis. Tudnak, na! Bár nincsenek sokan, a hangszerelés is meglehetősen puritán, azt el kell ismerni, hogy van karaktere a zenekarnak, nem csupán egy tucatbanda a sok közül.

Hát még ha valóban egy Nina Simone ülne a mikrofonnál, de ezt hagyjuk. A beszédes nevű Boney Shaker is kiválóan alkalmas e célra. Ha kell nyegle, ha kell nyafka, ha kell otromba, egészen bő a kelléktára, adottságaihoz képest jól kihozza magából a maximumot. A két társ is igyekszik, bár az biztos, hogy egy zongoristával, esetleg harmonikással sokat nyernének. Nos, kedves Kölnbe látogató magyar turisták, utazásotok előtt feltétlenül ellenőrizzétek le a banda honlapján, hol játszanak a napokban, hátha élőben láthatjátok ezt a csodás párducnőt… Azaz e pazar énekelőadást a Csontrázóktól. 7/10

Szólj hozzá

2022 Rockabilly RockNRoll