2022. júl 09.

The Old Memphis Kings - Fowl Play (2022)

írta: Zelmo
The Old Memphis Kings - Fowl Play (2022)

273604099_342631084536927_3558633821466762691_n.jpg

Egy dinamikus hangzású, fiatalokból álló blues rock banda a Vén Memphisi Királyok, azaz a The Old Memphis Kings. Természetesen még csak a közelében sem laknak Memphisnek, a bázisuk a tőle délre 300 km-re fekvő Starkville, de az érzés, az megvan hozzá! És ez most tényleg nem holmi gúnyos élcelődés, a hangzás alapján senki meg nem mondaná, hogy nem valamelyik zenei fővárosban, pl. Kentuckyban, Memphisben, vagy New Orleansban működnek. A hangzás, a keverés, a hangszerek, a vokálok mind-mind helyükön vannak, és mivel ezek a nóták saját szerzemények, nem fukarkodom a dícsérő jelzőkkel. Annál is inkább, mert a srácoknak ez az első hivatalos nagylemeze.

A mikrofonnál Drew Blackwell, az elektromos gitárnál Caleb Childs, a basszusgitárnál Keatzi Gunmoney, a dobos Phil Murphy. Keményen megalapozott, kissé rockabilly ízű füstös blues rock a műfajuk, amiben van egy csipet pszichedelia is, de tényleg csak egy kávéskanálnyi. Azt a furcsaságot lehet megfigyelni a lemez hallgatása közben, hogy nincs unalmas számuk! Sem pedig csontig koptatott feldolgozásuk, viszont van legalább egy (nincs róla infóm hány) háttérénekesnőjük, aki meseszépen kiemeli a fiúk egyébként is bődületes vokálját. El lehet képzelni máris, mekkora hangulat lehet egy-egy fellépésükön!

A facebook oldaluk roppant szegényes, követőik száma alig több ezernél, ezzel a lemezzel feltehetően ezeken az állapotokon szeretnének javítani, és ami a dalokat illeti, meg is van minden esélyük rá. Érdemes lett volna a lemezborítóra több gondot fordítani, valamint egy tisztességes zenekari fotó (esetleg videoklip) is sokat segíthetne rajtuk. A nehezét már megcsinálták, most el kellene adni az árut. Nem nekem, nálam már napok óta pörög az anyag, lassan megtanulom kívülről. Mindössze kilenc szám az egész, pedig pont ebből a csípős, laza, szókimondó bluesból soha nem elég… 10/10

A teljes lemez még nincs fent egyben az interneten, de meghallgatásra itt a Funky Little Chicken, egy pazar hangszerelésű, zakkant kis vaddisznó nóta! 

Szólj hozzá

2022 Blues