2022. júl 22.

Book Of Knots - The Book Of Knots (2004)

írta: Zelmo
Book Of Knots - The Book Of Knots (2004)

r-1703037-1512382125-4614.jpg

A Sleepytime Gorilla Museum egyik alapító tagja, Carla Kihlstedt hegedűs/énekesnő vezetésével alakult meg a Book Of Knots 2003-ban, New Yorkban. Az SGM-nél jóval súlyosabb, beborultabb, ipari hangzású, fémes zenét játszottak, dark underground hatással. A vokális darabokban az Elysian Fields hatása érezhető. Finom jazzes elemek éppúgy megtalálhatók bemutatkozó lemezükön, mint idegborzoló nyüstölések, nagyjából olyan váltásban, amit még el tud viselni egy edzettebb hallgató.

Szövegfoszlányok, darabos, töredezett dalszerkezetek ugranak nekünk, meglepően kellemes összeállításban!  Jobbára instrumentális zenei kalandozások fültanúi lehetünk, csak néha szólal meg az egyébként képzett orgánumú énekesnő. A hegedű… hát ezt szokni kell, de mondjuk egy Mahavishnu Orchestrához képest nudli. Valójában ez XX. századi komolyzene a hagyományos rockzenekar hangszerkészletével előadva. Nincs két egyforma szerzeményük, de ez a hölgy előéletét tekintve nem is meglepő. Nekem személy szerint ez az egyik kedvenc lemezem, bár viszonylag ritkán kattanok rá, mert hangulat kell hozzá. Üdítő változatosság a műfajoktól nehezen elszakadni képes bandák után. 10/10

Tony Maimone basszushangszer, Joel Hamilton - gitárok, programozás, Matthias Bossi - fuvola, billentyűk, gitár, és még sok vendégzenész, teljes listát az interneten könnyen találunk róla. 

Szólj hozzá

2004 Progresszív Rock Tízpontos! Kategorizálhatatlan