2022. aug 18.

Tribe After Tribe - M.O.A.B (2008)

írta: Zelmo
Tribe After Tribe - M.O.A.B (2008)

r-2248580-1272240725.jpg

A Tribe After Tribe legutolsó albuma. Talán nem ezen találhatók a legjobb dalok, azt hiszem egy Tribe Top 10-be egyet sem válogatnék be közülük, azonban így magában, kerek egészként ez a korong egyedülálló. Talán csak a nagy etalonhoz, Vangelisék 666 című lemezéhez tudom hasonlítani. A koncepció itt az igazán érdekes, és ez már túlmutat kicsit a zenén. Abból, ahogy a borító kinéz, abból amilyen sötét tónusú lett a megszólalás, amilyen direkt kiszólások, üzenetek vannak a hallgató felé, egyértelműen kitűnik, mennyire reálisan látta Robbie Robb a világ vezető erőinek működését, és a maga módján harcolt ellene. Zenével, dalokkal, dalszövegekkel.

Nekünk azt mondta, fussunk el innen, el a politikától, ki Amerikából, ahogy ő is hátat fordított a háború nagykutyáinak (valahol a Mojave sivatagban áll háza), és hát itt a Burning Bush című száma sem csupán a lángoló csipkebokorra utal. Kompromisszum kerülése, szókimondása eszembe juttatja Iggy Pop és a Stoogies legendás felvételeit. Azért azt halkan jegyzem meg, hogy a MOAB szövegeit nem találjuk sehol a neten, ellentétben az összes többi T.A.T kiadvánnyal, és szerintem ez nem puszta véletlen.

A favoritom naná, hogy a Holy City Warrior, tessék megnézni hozzá a videót, döbbenet mekkora szólót vág le Robbie. Ennyi idős fejjel így aprítani, ilyen energiákat mozgósítani, miközben jól tudjuk, csepp vagyunk a tengerben csupán, szóval ez… Mit mondjak? Ez azért valami. A dal nem könnyen értelmezhető. A videó sem. Kíméletlen irónia hatja át, ezért játssza el minden videós szereplő a ”szent harcost”. Ha valaki érdeklődését felkeltettem, látogasson el Robbie Robb A Cry Above The Jungle oldalára, ami jóval több szimpla honlapnál. Még Jordi, a barbadosi görény is a rajongói közé tartozik, szóval mi sem maradhatunk le! Itt a honlap linkje: http://robbirobb.com/

Szólj hozzá

2008 Heavy Metal Stoner Rock