2022. dec 27.

Life's Question - World Full Of... (2022) - hardcore

írta: Zelmo
Life's Question - World Full Of... (2022) - hardcore

lifes-question.jpeg

Néhány héttel ezelőtt jött ki a Chicago-i illetőségű Life’s Question valósággal letaglózó bemutatkozó nagylemeze, a World Full Of…  A három pont helyére ki-ki azt gondol, amit akar. Mondjuk: luck (ha már hatos van a kockán), beauty, fine women, cash, happiness és más jópofaságok. A szóban forgó úriemberek azonban jó eséllyel másképp fejeznék be a címet, hiszen pusztító erejű hardcore muzsikájuk mellőzi a költői szépségeket. Vagy mégsem? Van a szokványos zenekari felállásban egy kakukktojás. Egy gitáros/énekes hölgy, akit úgy hívnak Abbey Rhine. Nagyot dob a veretes old school hardcore témákon az ő éneke. Rekedtes üvöltés férfitorokból és finomra hangolt női ének a legjobb fajtából.

Nem kell pánikolni, nem a metalcore berkeiből ismert tiszta ének keveredik a hörgéssel, ez egy teljesen más műfaj. Josh Haynes, a férfi énekes abszolút érthetően, ugyanakkor elemi erővel süvölti a nótákat, Abbey pedig kiegészít, ahol kell. Meg kell mondjam, hardcore műfajban ez a lemez messze az év legjobbja. Tudom, volt Lionheart is, és még sok más figyelemre méltó megjelenés, de ez annyira zsigerien régivágású, eszement brutálisan energikus zene, amilyet már rég hallottam. Mondhatni teljesen más dimenzióba emel. Pont ott lassít, ahol kell, ott darál, ahol kell, ott pörög fel, ahol kell, és az a basszus… emberek, az hatalmas!

screenshot_1_12.png

Azt a fajta jobbára középtempós, fejrázós, rukkolós zenét tolják a srácok, ami manapság már inkább múltidézés, annak viszont nagyon hálás. Ugrálós, röpködős, örömködős hardcore, tulajdonképpen még saját műfaján belül is ritka jelenség. A szigorú darálást kiegészíti a dallamos ének, bekúsznak a fémes gitárémák, na és még hozzá az említett ifjú hölgy közreműködése, kész, egyszerűen ellenállhatatlan zene. De megnézném őket egy kis underground klubban! Mert jó dolog a zenehallgatás, a zenére futás, az edzés, de mindezt élőben megtapasztalni, ahogy a közönség együtt lélegzik a zenekarral, az az igazi.

Sajnos Chicago messze van, nekünk marad (koncként?) a netre feltett hangzóanyag, amit természetesen bakelit formájában is meg lehet rendelni. Nem rossz befektetés. (24 dollár) Egyetlen negatívum, hogy lehetne több a női énekből, ez a lemez második felére teljesen eltűnik, s bár a zenekar mindvégig magas fordulatszámon működik, így nem annyira izgalmas az egész. Mégsem vagyok képes akár egyetlen pontocskát levonni tőlük, mivel pontosan ezt a régivágású, izomból kirázott, fejbólogatós HC muzsikát szeretem a legjobban. Debütálásnak abszolút hibátlan! 10/10

Sikerült találnom róluk egy élő felvételt, hát kérem, szinte még a könnyem is kijött. A hangzás borzasztó, messze van a lemeztől, de a hangulat... Hardcore örömünnep... Nézzétek, lássátok, hallgassátok... 

 

Szólj hozzá

2022 Hardcore Tízpontos!