2024. júl 22.

Ko - Let's Blaze (2009)

írta: Zelmo
Ko - Let's Blaze (2009)

ko.png

Egy Torontóban született, görög felmenőkkel rendelkező kanadai énekes/gitáros/rapper Ko Kapches, azaz művésznevén Ko. Már nem annyira fiatal a fickó, hiszen 1986-os születésű, azonban meglehetősen aktív. KO Nation nevű csatornáján rendszeresen közzétesz valami újdonságot, legutóbbi posztja épp egy hónapos, de én most az első lemezét ajánlanám 2009-ből, mert szerintem ez volt eddig tőle a legjobb. A zenéje valami egészen különleges, egyszerre illik rá a reggae és az alternatív rock, a rap és az R&B.

Ő maga mindezt a furcsa ötvözetet urban folknak hívja. Leginkább talán Everlast és a szintén kanadai Classified keveréke ez a zene, de mivel Ko megrögzött Nirvana fanatikus, ezért van egyes dalainak egy kis grunge éle is. Mondhatni önmaga egy külön kategória. Eszünkbe juthat róla éppen Jovanotti is, csakhogy az olasz lényegesen populárisabb, mondjuk ki nyíltan pop zenét játszik, míg ezen a Let’s Blaze lemezen az akusztikus rock van túlsúlyban. Abban mindketten megegyeznek, hogy nem görcsölnek rá a rapper szerepre, mellőzik a szokásos melldöngetést, és néha szüneteket is tartanak a szövegmondásban/énekben.

A hanglemezt a Warner Music Canada adta ki 2009-ben, ennek ellenére nemzetközi szinten nem lett belőle nagy durranás, pedig tényleg egy remek, laza, bármikor lepörgethető album. Túl sokat nem is szeretném jellemezni, mivel Ko saját maga készített több zenei videót is a saját dalaihoz, és ezek minden szónál többet mondanak. Akit érdekel egy minden szempontból rendhagyó esetnek számító igazi underground dalszerző/rapper, az kattanjon rá az alábbi videóklipekre. Akit meg nem, az hallgasson mást!  

Szólj hozzá

2009 Rock Pop Rap